top of page

Wie kan bij ons terecht? 

Baby's en ouders

Al vanaf de start begint je baby met ontwikkelen. Dit kan echter zowel voor de ouders als voor de baby heel overweldigend zijn. Een goede start is niet altijd even gemakkelijk en hulp hierbij is vaak welkom. Huilt je baby vaak? Zijn er slaap - of eetproblemen? Is er sprake van reflux? Zijn er stresserende gebeurtenissen geweest voor, tijdens of na de zwangerschap/bevalling? Een baby-oudertherapie kan aangewezen zijn wanneer je je zorgen maakt over het emotioneel welbevinden van je baby. Samen met baby en de ouders kijken we naar de moeilijkheden en brengen we de ontwikkelingsgeschiedenis (omstandigheden/verloop zwangerschap, gebeurtenissen tijdens de eerste levensweken/maanden) in kaart. Samen wordt het verdere verloop besproken en gaan we op zoek naar oplossingen voor de problemen die zich stellen. ​

Kinderen en jongeren (en ouders)

Bij ons kan je terecht voor zowel kleine als grote problemen omtrent de kinderen. Kinderen, jongeren maar ook jongvolwassenen zijn volop in ontwikkeling. onderweg kunnen ze echter op allerlei hindernissen stuiten. Soms lijkt het moeilijk om deze in je eentje of om deze als ouders aan te pakken. In dat geval kan het wel eens helpend zijn om er met iemand over te praten of om samen na te denken. We gaan dan samen proberen dingen in beweging te krijgen en weer op weg te geraken. We doen dit altijd in samenspraak en samenwerking met de ouders. We plannen eerst een intakegesprek met de ouders in om de moeilijkheden te overlopen. Nadien kijken we verder hoe we jullie het beste kunnen ondersteunen. 

Diagnostisch onderzoek 

Je kan bij ons terecht voor een psychodiagnostisch onderzoek naar ADHD, autisme, hoogbegaafdheid, faalangst, .. bij kinderen vanaf 3 jaar, jongeren en jong volwassenen. We werken intensief samen met neurologen en kinderpsychiaters. 

Tijdens het intakegesprek overlopen we het ontwikkelingsverloop, de moeilijkheden maar ook de sterktes van het kind/ de jongere. Op basis van dit intakegesprek zullen de nodige onderzoeken voorgesteld en ingepland worden in samenspraak met de ouders. De verschillende onderzoeken zullen individueel met het kind/ de jongere plaatsvinden. Nadien zal er met de ouders een adviesgesprek plaatsvinden waarbij alle resultaten besproken worden en een gepast advies gegeven zal worden. 

We beschikken over alle officiële intelligentietesten voor o.a. de terugbetaling van logopedie voor kinderen vanaf 3 jaar

bottom of page